Muutoksen tuulia HJM seurayhteistyössä ! (22.6.2021)


Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta ry, Järvenpään Voimistelijat ry ja Mäntsälän Voimistelijat perustivat kolmen seuran yhteistyömuodon joukkuevoimistelun vuonna 2012. Yhteistyön tavoitteena oli luoda toimintamalli joukkuevoimistelun kehittämiseksi alueella. Yhteistyön myötä syntyi alueellinen voimistelijanpolku, malli, joka kuvaa seurojen tarjoamat mahdollisuudet harrastaa voimistelua suunnitelmallisesti eri tasoilla, harrastesarjasta SM-sarjaan. Voimistelupolku kuvaa myös vaihtoehtoja voimisteluharrastuksen säilymiseen aikuisikään saakka ja aikuisten voimistelijoiden mahdollisuudet säilyttää harrastus. HJM seurayhteistyö on kehittänyt ja yhdenmukaistanut alueellista lasten ja nuorten voimistelijoiden valmennusta, kouluttanut valmentajia, ja kasvattanut toimintaa moninkertaiseksi. 


Seurayhteistyössä tapahtuva muutos: 

Mäntsälän Voimistelijoiden hallitus on päättänyt irtisanoa HJM-yhteistyösopimuksen. Yhteistyö loppuu kesäkuun lopussa. Mäntsälän Voimistelijoiden puheenjohtaja Elina Rauhamäen mukaan päätökseen HJM-yhteistyön lopettamisesta vaikutti moni asia: 


- Mäntsälän Voimistelijoiden joukkuevoimistelijoiden määrä on laskenut merkittävästi viime vuosien aikana, ja korona on aiheuttanut vielä lisää haasteita joukkueiden toimintaan. Lisäksi joukkuevoimistelu lajina on muuttunut paljon, ja erikoistuminen tulee tehdä entistä aiemmin. Eri urheilulajien kilpailu paikallisesti on lisääntynyt ja samalla lasten kokonaismäärä vähenee. Meidän tulee arvioida tarkasti mitä lajeja kilpailumuodossa on realistista tarjota ja millä tasolla, jatkaa Elina. 


Kiitämme Mäntsälän Voimistelijoita näistä yhteisistä vuosista. Kevät kaudella 2021 seurayhteistyön valmennusjärjestelmää uudistettiin niin, että SM-sarjan Freyat joukkueet jäivät yhteistyön edustusjoukkue toiminnaksi ja kilpasarjan toimintaa uudistettiin nimenmuutoksella, jonka joukkueet saivat itse päättää. Kilpasarjan joukkueet kantavat nimeä Fenyat. Näin ollen yhteiseksi tekijäksi jäi F-kirjain. 


Syksystä 2021 alkaen voimistelijat ovat joko Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta ry:n tai Järvenpään Voimistelijat ry:n jäseniä. 


Seurayhteistyön toimintasuunnitelmassa ja toimintalinjassa kaudelle 2021-2022 on kirjattu seuraavaa;  Seurayhteistyössä jatkavat Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta ry ja Järvenpään Voimistelijat ry. 

 Seurayhteistyön tulevaisuuden tavoitteena on jatkaa kehitystyötä voimistelijan polulla. 

 Seurayhteistyössä luotu voimistelijanpolku toteutuu jatkossa edelleenkin harrastesarjoista SMhuippuvoimisteluun saakka. 

 Taitokilpailut, harjoituskilpailut, kutsuleirit, jv-cup kilpailut kuuluvat toimintaamme Seurayhteistyön kehittämisen painopisteet ovat:  Kehitystyön jatkaminen voimistelijan polulla. 

 Tulevaisuudessakin seurayhteistyössä huomioidaan seurojen toiminnan vahvistaminen ja tukeminen, valmennusosaamisen lisääminen ja jakaminen, olosuhteiden parantaminen, näkyvyyden lisääminen sekä lasten valmennuksen rakentuminen seurayhteistyön alle. 


Seurayhteistyö on tärkeä osa seurojen toimintaa ja emoseurat tukevat yhteistoimintaa taloudellisesti sekä hoitamalla seurayhteistyön päivittäisiä toimintoja, jotta valmennusmaksut pysyisivät kohtuullisina. 


Yhteistyöterveisin Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta Hyvoli ry Järvenpään Voimistelijat ry


30.5.2019

HJM-seurayhteistyöjoukkueille uusi valmentaja

Jenna Seppälä, 23, aloittaa valmentajana elokuussa 2019.

Jenna Seppälä, 23, aloittaa HJM-seurayhteistyöjoukkueiden valmentajana elokuussa 2019. Jenna siirtyy Kotkan Kiristä, missä hän on voimistellut SM- ja kilpasarjoissa ja oman voimistelu-uran päätyttyä valmentanut menestyksekkäästi KoKirin joukkueita. Vuodesta 2014 Jenna Seppälä on toiminut KoKirin SM- ja kilpasarjan joukkueiden vastuuvalmentajana ja koreografina. Meille kaikille kisoista tuttuja ovat Jennan valmentamat joukkueet Mimosa ja Unione sekä aiempien vuosien Kiri Kilpa Team ja Victoire. Lisäksi hän on tehnyt koreografiat Mirasokselle ja Zafira Attitudelle.

Parhaiksi saavutuksiksiin valmentajana hän mainitsee 14-16v. sarjan kilpamestaruudet vuosina 2014 ja 2015 sekä vuoden 2019 12-14 v. SM finaalin 6. sija.

Jenna siirtyy uuteen tehtävään innostuneena ja odottavalla fiilikselle. HJM on tullut Jennalle tutuksi mm. Kisakallion yläkoululeiriltä, jossa Freyat, Freyat Future Stars ja Freyat Future Shine olivat yhtä aikaa KoKirin Mimosan kanssa 2018-2019.

Lämpimästi tervetuloa HJM-tiimiin Jenna!